torstai 12. toukokuuta 2011

No niin: Kuka unohti kameran?

 Jep, kävin eilen illalla kastelemassa palstalla, ja kyllä se olin minä joka taas tajusi kesken matkan että kyllä taas on kamera kotona...
No, saatte asteen verran vanhoja kuvia parvekkeelta, ovat kuitenkin suht tuoreita kun viikon vanhoja vaan. :)
Rakastan belliksiä, palstalla on jo yhtä sorttia, tämän ostin keväällä aiemmin parvekkeelle, ja siemeninä on odottamassa sitä pampula-kukkaista ja valkeaa. <3

Sorruin tähän (ja ihan vain muutamaan muuhunkin...) kodin Terrassa. Rakastan siis suikeroalpiakin ja varsinkin tätä limen väristä, jota parvekkeella oli viime kesänäkin, mutta jäi istuttamatta se palstalle joten piti hommata uusi ja tämän aion saada maahan ennen talvea. Pitäisi napata pala sitä toistakin, tavallisen väristä palstalta kasvamaan partsille purkkiin, tulisi kontrastia kun olisivat vierekkäin.

Kahta eri väristä kodinonnea pääsivät Pirilään kukkatalosta kesä-eläjiksi parvekkeelle. Ovat mukavia, reheviä, vehreitä pikku-puskia lattialla. Suikeroalpit pääsevät tulevaisuudessa näiden viereen elelemään ja luomaan vehreyttä ja rehevyyden tuntua.

Tämäkin oli Kodin Terra-hurahdus:
 Eli Lippia. Tytöt rakastavat syödä tuota, samoin kissat. Saa nähdä kauan tuo pärjää kun koko ajan joku nykii lehtiä tai narskuttaa niitä. Mutta hankitaan uusi jos syövät hengiltä.

Kurpitsoja(!):
Useampaa eri sorttia kurppa-vauvoja kasvattelee ensimmäisiä kasvulehtiään parvekkeella. Hurahdin ihan totaalisesti viime kesänä kurpitsoihin, ja tavallinen kesäkurpitsa on kaikista parasta ihan vaan raakana (Vaikkei juuri miltään maistukkaan) Mutta raikasta!
Näistä osa odottaa isompiin potteihin pääsyä, kasvattelin aluksi heitä turvepoteissa ja osan istutin jo, ja loputkin pääsevät lähipäivinä, isoihin itse-kiepautettuihin paperipotteihin jotka on näppärä tumpata maahan herkkiä juuria häiritsemättä. Kompostilla höystetty penkki odottaakin jo palstalla kesäkuuta jolloin uudet asukkaat pääsevät uuteen kotiinsa.

Taimia:
 Tämä taimi-systeemi on karannut jo ihan lapasesta, mopo keuli aikansa ja karkasi hallinnasta totaalisesti noin viikko sitten. Nämähän on maltilla aiemmin kasvateltuja, etualalla asteri-vauvoja, taaempana näkyy olevan perhoskukkaa ja jätti-sammaria. Mutta viime aikoina on multaa vaan kannettu, ja kannettu ja kannettu tähän tupaan sisään, kun se on koko ajan loppu kun "joku" "vähän" innostui ryhmä-ja kylvökukista, joista taimettaa suurimman osan kotona... Ja sitten vielä löytyi ihana firma, josta saa ihania siemeniä puoli-ilmaiseksi, ja tänään tulikin kaksi kuorellista siemeniä lisää....  No, nistä myöhemmin lisää, suurin osa vasta alkaa itää, joten paljon ei ole raportoitavaa vielä niistä, muuta kuin voin kertoa että niitä on sitten PALJON!

Tässä vähän lisää kuvaa isommista taimista:Osa taimista on parvekkeella vallannut jo omat kasvupaikkansa:
Korissa siis kasvamassa kirjosalviaa, jänönhäntää, peikonkakkaraa ja joku raasu sarjasaippokin.

Ja täällä pönöttää sarjasaipon taimi-tuppaita, en yhtään tiedä kuinka kasvavat kun laitoin vähän runsaalla kädellä heidät tuohon, mutta kun ne sirkka-taimet tuntuivat niin onnettomila luiruilta jos vähemmän laittoi per tupas :D
Kastelusysteemi on muuten Tarjoustalosta, tuntuu toimivan vaikken ihan täysin sisäistäkkään sen sielunlämää vaikka ymmärränkin että ilmeisesti alipaineella tässä on osuutta koska lankaa ei tuon johdon sisältä löydy..?

Salaattihan kasvaa!
 Ihan vaan huvikseni kylvin joitain juttuja parvekkeelle, ja tämä oli yksi niistä. Ja hyvin toimii vaikka kori onkin aika piskuinen.

Tämä on myös yksi huvitus:
 Hernehän se siellä kurkottelee, nyttemmin olen istuttanut sen ihan oikeaoppisesti tuonne ja ihan vaan huvikseni tumppasin asterivauvoja muutaman tuohon samaan purkkiin kun hernettä oli vaan muutama taimi. Kasvaa tai on kasvamatta, se jää nähtäväksi. Kun edes tuo herne kukkisi, niin sekin olisi jo jotakimn, koska odotettavissa on violettejä herneen kukkia.

 Ja lisää huvituksia:
 Matalaa ruiskukkaa, täpläsievikkiä ja parsahernettä sieltä kurkottelee aurinkoa kohti.

-Ja niitä hurahduksia taasen:
 Paria aivan ihanan väristä verbenaa ja miljoonakelloa. Pakko oli ostaa kun vastaan tuli, ettei vaan jää ilman.

Ja tämän kevään testivoittajat on tässä:
Karkkilaatikot (varsinkin läpinäkyvät jotka menee kannen kanssa kasvihuoneista ilman muopussien virittelyäkin ja niissä saa matalat taimet kuskattua repussa palstallekkin), dynot, tarjottimet ja itse sanomalehdistä kiepautetut paperipotit. Halpaa ja toimivaa. Miun maun mukkaan. :)

Eletäänhän toivossa että viikonloppuna muistan ottaa kameran palstalle mukaan? ;)