torstai 24. kesäkuuta 2010

Juhannusta ihmiset! :)


Nyt katkeaa tämä blogi-hiljaisuus, joka johtui suurimmaksi osaksi varmaankin tästä mahan kasvattelusta. Maha kulkee siis vielä mukana, mutta sain itseni kammettua tähän koneelle kuitenkin.
Palstapelto on äestetty tuossa kesäkuun alulla, kasvimaata olen sinne hiljaksiin pykännyt, omien voimieni mukaan. Se alkaa olla aika mukavassa jamassa kylvöjen ja taimien istutusten puolesta, lähinnä se on vaille kate-kerrosta, jota rehottaa palstapellon reunilla yllin kyllin, mutta tämän mahan kanssa ei montaa ämpärillistä per kerta pysty sitä sieltä nyhtämään ja asettelemaan paikoilleen. Mutta hiljaa hyvää tulee, ei siis hätää senkään puoleen. Tallilla olen suunnitellut kiepata isännän avustuksella hakemassa olkea ja hevonhyvää, mutta sekin menee samoilla ehdoilla: Kun jaksaa ja huvittaa. Hiljaksiin täällä siis touhutaan, mutta sen sanon että käyttäkää sitä hevonpaskaa kaikessa mukana, ja eloperäistä katetta, minun savinen plänttini nimittäin jo nyt, 2 vuoden erittäin sivutoimisen taistelun jälkeen alkaa näyttää kesyyntymisen merkkejä(!) Ja hoitona on olleet ihan vaan komposti, olki, tuore heinä, ja purukuivitettu hevonhyvä. Ei mitään tehdastekoista, tai rahalla ostettavaa.

Toinen suuri mullistus on parvekkeen lasit, nyt ne on siellä, ja olen saanut sisustettua parvekkeesta ihanan kesähuoneen, tosin vielä puuttuu istuinpatjan päällinen, tyynynpäällisiä yms tekstiilejä, mutta surruuttelen niitä kaikessa rauhassa koneella kunhan jaksan ja ehdin. Tässä kuva toisesta, aurinkoisemmasta päädystä:


Ja asukeista lähempiä kuvia.

Pelargonit, jopa omat pistokas-talvetukset kuten tämä,alkavat yksi toisensa jälkeen kukkia:


Ihania ruusuliisoja on monta tuolla ja lisää himottaisi saada mutta kun ei mahdu:


Tämän kesän yksi uusi juttu on annanasilmä, jota olen ihan suotta karsastanu aina ennen:


Tilda-ompeluksiakin on päässyt parveketta somistamaan:


Ja Ronjan, nuoremman tytön kanssa askarreltiin maljakko roikkumaan tuonne. On muuten näppärä kun pitää latvoa noita orvokkeja etteivät veny. Orvokki kestää mielettömän hyvin maljakossa, ja tuoksuu ihanalle, kokeilkaa ihmeessä! Itse yllätyin.


-Siinä tämän aamun kattaus, palailen asialle taas. :)