torstai 20. toukokuuta 2010

Mistä teen parhaat löytöni?

Ajattelin tehdä ihan oman kategorian ja postauksen mihin kokoan kaikki ne ihanaiset, edulliset kukkien metsästys paikkani, joista tekee Todellisiä löytöjä:

Tuusulan Femmatorin "kukkapöytä": Parilla eurolla voi jo irrota muorinkukka, hopeaköynnös yms. suht peruskasveja.

Helsingissä, Vallilassa, Valtterin makasiinien kukkapiste: Orkideoja, peruskasveja, ohikukkineita Todella edullisesti. Parilla eurolla kasvi voin suunnilleen, viimeksikin katsoin että suht isot pikkuposliinikukat 3e/kpl!!!

Espoossa, Suomenojan Plantagen: Jostakin syystä täällä on paljon halvempi poistopöytä aina, kuin mitä esim Vantaan Plantsussa. Ja koska anoppila on vieressä, tulee melkein joka reissulla käytyä kurkkaamassa.

Tuusulassa, Pirilän kukkatalo: Perus-kukkatalo, välillä löytyy, välillä ei.

Helsingin puolen Pirilän kukkatalo: Sama meininki kuin Tuusulan paikassa.

Viherpaja: Yleensä aina löytyy jotain ja paljon jää kuolattavaakin.


-Laittakaahan vinkkejä, jos teillä muillakin on "tärppipaikkoja"! :)

-Päivitin, Kehäkirppiksellä käytiin eilen kurkkaamassa pitkästä aikaa ja sieltä ei enää saa kukkia. :/

Sipulikukkia bongattu!

Saattekin tähän väliin palstan kuulumisia.
Tiistaina kävin viimeksi, ei ollut vielä äestetty koska pellon toisessa päässä oli keväällä ojarumpu ollut tukossa ja siellä on vielä sen vuoksi liian märkää isolle traktorille. Minä kuitenkin kuskasin jo muita juttuja sinne, niin hommaa riitti kyllä: Nyt onkin sitten gladiolusta upotettu maahan ihanina persikan värisinä ja vadelman värisinä. Daaliat laitoin maahan myös, jaloleinikit ja vuokot myös, olikohan muita... Liljat, orientaleja paria eri väriä, mutta oli kyllä niin savinen kohta etä niistä ei varmaankaan kukintaa saa nähdä...
Laitoin vielä harsoa noiden istutusten niskaan, että jos kiirettä pitää ja vaikka halla-öitä pitää ensi viikolla, niin ei ole hätää.
Kurkkasin muuten edellisellä kerralla maahan laitettuja talvi-valkkareita, ja piippoja näkyi jo!-saoin uskon bonganneeni niitten tyveltä kaliformiantuliunikon sirkkataimia joiden siemeniä heittelin siihen samalle läntille.

Sain jo saalistakin palstalta, ilmasipulilla kun oli jo näin komeat varret:

Ruohosipulia ja muutaman pienehkön raparperinvarrenkin nappasin mukaan.

Sitten kuvia kukkivista sipulikukista, lisään näihin lajikenimet joskus paremmalla ajalla, ne kun pitää etsiä tuolta vihkosta ja tunnistaakin vielä, mutta nyt saatte jo nauttia kuvista:


Jotta näin. Ihanaa kun kesä tulee! Isäntä lupaili täksi illaksi palsta-iltaa taas mutta ei taida puhti riittää, tässä on pari päivää ollut kaikenlaista hötäkkää ja tässä tilassa se vaatii kyllä tosissaan veronsa, mutta jos viikonloppuna taas..? :)