lauantai 13. maaliskuuta 2010

Vihreää punkee joka purkista ja ponnekkaasti!

Tässä sitten tulee rautainen annos näitä taimi-vauvoja.
Ensin esittelyssä koristeheinä ´Green Cat´


Tätä sorttia on sitten vaikka kuinka paljon, muta kun ovat ne vaan niin ihania! Ajattelin että osa saa nähkääs jäädä sisäkukaksi; Kukkahyllyä toiveikkaasti ajattelin saada tämän kiertämään, parvekkeelle ehdottomasti tätä myös, ja palstalle kanssa!

Eli kyseessä on elämänlanka, jos ei joku tuosta tikussa olevasta pelkästä nimen loppuosasta osannut veikata.

Silloin jouluna kylvetyistä tomaateista on osa jo koulittu isompiin purkkeihin, ja heti ne koulitut vaan alkoivat kasvaa oikein mahtikasvua:Keskipäivänkakkaraa punkee täältä:


Ja kirjokiertoa täällä:


Ikiviuhkalla tuntuu olevan uskomaton elämisen halu, iti ja nosti päänsä mullasta ihan hujauksessa:


Paprikan taimia täällä:


Ja talvesta selvinnyt verenpisaran pistokas joutuikin jo latvonnan kohteeksi, jos vaikka innostuisi haarottumaan pikkuisen:


Voisin vaan istua ja ihmetellä näinä aurinkoisina päivinä noita taimia ja niiden uskomatonta elämänvoimaa kukkahyllyn edessä, aamuisin on muodostunut jo rutiiniksi että aamupalan jälkeen ratsaan kylvölautat ja laitan multiin kasvuaan jatkamaan itäneet. Sen jälkeen menen asettelemaan uudet tulokkaat makkariin kukkahyllyyn, kastelemaan muut taimet ja samalla katsastan muidenkin kukkien veden tarpeen. Ja kun päivät alkavat näin, ne ei kerta kaikkiaan ala koskaan huonosti!

siemeniä siellä ja siemeniä täällä...

Nythän pääsi (taas kerran) käymään niin että kaikki aiotut maaliskuun kylvöt oli jo hoidossa, ja kun olin stadissa niin kiertelin paikkoja ihan vaan sillä silmällä että erikoisempia yrttejä olisi muutamaa erilaista vielä kiva saada. Varmaan arvaatte loput, mutta kerronpa silti: Anttilassa oli Todella Hyvä Valikoima Hortuksen kesäkukan siemeniä 70 snt/pussi, ja olisihän se nyt ollut ihan hävytöntä jättää tuollainen tilaisuus käyttämättä! Samoin tämänpäiväinen Puuilon tarjous: 5pss/2 e.

Uskottelen itselleni että eihän tässä nyt mitään mopon karkausta tapahtunut, fiksu ihminenhän osaa ennakoida jos se on mahdollista, minähän tässä vain varmistun siitä että kivoja siemeniä on myös ensi keväänä, kun jos nyt ei osta kun tarjolla kerta on, niin turha on itkeä ensi keväänäkään jos sillon ei ole edes tarjolla...

Keittiön pöydällä maljakossa vaahteran oksat innsotuivat tosissaan kasvamaan, vaikken ole edes uutta imupintaa jaksanut leikellä, tai vettä vaihtaa. Ovat todella kauniita:
Ja kirppikseltä löytyi olemattomaan hintaan pupusia koristukseksi:


Muutaman ihmisen kanssa on pistokas-vaihtoja suunnitteilla, ja lupasin koittaa esitellä gloksinioideni värejä täällä. Nyt olisi esittelyssä uusin hankinta, vielä pussissa köllivä mukula, mutta värin näette tässä:

Näitä näkyy olevan Tarjoustaloissa aika yleisesti ainakin tällä suunnalla tarjolla, joten halukkaat vaan sinne ostoksille!

Pelargonit naatiskelevat kun aurinko paistaa:


Ja se mustanmerenruusu-ruukku, joka kohta alkaa kukkia, on tässä:

Tuossa on siis kahta eri väriä, lilaa ja punaista sekaisin, ihan niinkun versojen väristäkin jo näkyy.

Tällaisia molluskoita löytyi jemmasta:

Kyseessä ovat viime loppusyksystä ostetut ale-hyasinttien mukulat, joita ei sitten koskaan tullut istutettua palstalle asti. Nyt suunnitelmissa oli sen sijaan istuttaa ne ruukkuun ja ainakin esikasvamaan sisään, myöhemmin ehkä partsille ja heti kun mahdollista, pääsevät sitten sinne palstalle asti.

Sitten pottuja! Otin muutama päivä sitten perunoita itämään, ideana olisi kasvattaa pussi-/ämpäriperunoita. Ensin suunnittelin että pitää katsoa kaupasta Siikliä tai Timoa, että ovat sitten varmasti varhaista laatua, mutta kun kurkkasin jääkaapissa köllötelleeseen pussiin, tavasin lajienimen siitä ja tutkailin netistä siitä tietoa, täältä selvisi että sekin oli varhaista laatua, kyseessä on tuo ´Inova´.
Pussiperunoista ja ämpäriperunoista löytyy netistä suht hyvin juttua, muualtakin kuin foorumeilta, mutta tässä teille helposti saatavilla pari mukavaa linkkiä:

1.
2.
3.
4.
5.
Eli tuolta löytyy niin monenmoista ohjetta, että ei se niin tarkkaa ole. Nyt vaan kaikki perunaa kasvattamaan. Viime kesän perusteella voin kertoa, että ainakin jälkikasvu (meillä nuo vaille 3- ja 4-vuotiaat tylleröt) ainakin innostuivat tästä ikihyviksi!

Tylleröthän muuten laittoivat äitin avustamana niitä kauroja ja herneitä kasvamaan reilu viikko sitten, ja eilen napsaisin pari herneenversoa maistiaisiksi ja rakastuin siihen makuun ihan täysillä! Aiemmin olen niitä syönyt kai vain picknikin patongeissa ja leivissä. Heti piti laittaa soppaherneitä lisää likoamaan ja tänä aamuna multiin ja jääkaapin päälle lämpöiseen itämään. Ja nyt vaan haaveilen herneenversoista ruuan lisäkkeenä, voileivän päällä ja muuten vaan ohimennen napsittuina. Näistähän on kanssa paljon juttua netissä,ja vaikka tämä onkin varsin simppeli juttu, niin jos epävarmuutta omasta kasvatusosaamisesta on silti, niin vilkaiskaapa vaikka näitä juttuja:
1.
2.
3.
4.-tätä blogia kannattaa silmäillä muutenkin, minä ainakin tykkään.

Tänään muuten vastaan tuli viime syksyltä jääneitä ilmasipuleita, valkkareita ja ryvässipuleita, ja ajattelin niitäkin tökkiä multaan tässä joku päivä, saa versoja sitten niistäkin. Ja pari päivää sitten laitoin porkkanan kannan ja punajuuren kannankin sulatejuustopurkkiin köllöttelemään vesitilkan kanssa, ihan vaan testinä ja kyllä sekin punkee vihreää, tosin niitä en taida syömään ruveta, mutta tylleröille ihmettelemistä kuitenkin niissäkin.

Että sellaisia tänne kuuluu. Laitan heti perään toisen postauksen, niin näette siinä sitten vähän noita minun pikku-taimiani, jotka uuterasti vaan punkevat mullasta.