tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kevättuulet puhaltelee taas!

Heräsinpä minäkin ihan kunnolla eilen jo tähän kevääseen näissä kukka-touhuissani.
Jo aikoja sitten laitetut elämänlangat (-Joista osan pussissa luki kyllä että päivänsini) päättivät alkaa nuppujen tekoon. Pieniä ovat toiset vielä, ehkä 30 senttisiä, mutta jos siltä tuntuu että kukkia pitää, niin antaa mennä vaan, sanon minä! Tässä kuva parin päivän takaa pisimmälle ehtineestä:


Ja tässä tämän päivän kuva:

Kyllä kohta kelpaa ihastella! Pitää katsoa huomenna kun aion koulia muitakin isompiin ruukkuihin, että josko näillekkin jo pitäisi vaihtaa ruukku isompaan versioon.

Hyrylän Kodin Terrasta löysin himoitsemani kevätkaktuksen, ei ollut kun tuota yhtä väriä niin tokihan heti kaappasin tämän mukaan, paljoa ei tullut hintalappua edes katseltua... Eilen oltiin sitten Kellokosken Citymarketissa ja siellä oli 4,5 e jo noita vaikka minkä värisinä, mutta oli huono hetki: Mukelot mukana väsyneinä, itseä koski joka paikkaan jo liika seisoskelu ja väsymyskin oli melkoinen, joten ei siinä ehtinyt jäädä kukkia ihmettelemään, ja sinne saivat jäädä. Nyt se harmittaa, mutta onpa tieto ainakin että Cittareista saattaisi löytyä eri värejä, joten osaan suunnata joku päivä kun on parempi aika. Ensi nyt nautitaan kuitenkin tästä ihanuudesta, on nimittäin täynnään kukkia jotka näyttävät kaikki päättäneen auetakkin.


Viime perjantaina laitettiin tylleröitten kanssa jo vähän tyttöjen omiakin kasvatuksia multiin: Liotettuja soppaherneitä ja kauraa. Nämä kaunistavat kotia muuten vaan ja loppunsa saavat kokea kissojen mutustettavana, ne jo malttamattomana odottelevat että nyt tänne sitä ruohoa. Tänään pisimmälle ehtinyt ruukullinen näytti tältä:

On nättiä, kun varsinkin iltaisin juuripaine työntää suuria vesihelmiä noihin versojen päihin.

Tänään aloitettiin sitten toden teolla siementen kylvö: Kylvölautoille isommat siemenet, ja multiin pienet, kaivelin viime vuotiset gladioluksen mukulatkin esiin, hyvin olivat talvehtineet kaikista peloista huolimatta, vaikka unohtuivat aika pitkäksi aikaa (vain puoleksi talveksi...) keittiön sivupöydälle. Mukuloita ovat nyt siis onnellisesti mullissa, melkein kaikista pilkotti vanhojen kuorien alla uusi silmu, joten laitoin jo multiin kun en halunnut enää yhtään riskeerata että kuivavat loppumetreillä. Pulassa ollaan niiden kanssa ennen kelien lämpenemistä, tiedän, mutta mietitään sitä sitten taas...
Tässä toinen innokkaista äitin apureista laitamassa gladioluksen mukuloita multaan:


Jaahas, sitten tähän väliin kuva ensimmäisestä ruukkunarsissista tälle keväälle, tulppaanit ovat perus-kauraa täällä, ostan aina vakkari-kirppariltani Femmatorilta, kun sieltä ne saa halvalla. Priimaa eivät ole, mutta jos hinta on vaikka 2,5 e niin kolmen päivän ilostakin olen valmis maksamaan sen kyllä. Tämä on nyt kuitenkin peräisin Pirilän Kukkatalosta Hyrylästä:

Nyt loppui näköjään kuvat... No, kerrottakoon kuitenkin että santut selvisivät talvesta hengissä, nyt pääsi kaikki muutkin kukat niiden lisäksi taas kunnon hoidolle ja ovat piristymään päin aurinkoisista päivistä johtuen. Soilikeita kuoli huonoon hoitoon 3 vai neljä, tavallinen ja sinikohtaloköynnöskin meni majan maille, mitkä harmittaa kyllä, mutta antoivat siinä sivussa tilaa muille. Muita kauhean radikaaleja menetyksiä ei nyt tule mieleen, ja ainiin: Mustanmerenruusukin alkaa kukkia, joten sitä odotellessa hyvää taimi-kevättä toivottelen!


Titta