tiistai 16. kesäkuuta 2009

hengissä ollaan :)

Koska en tunnu saavan aikaiseksi postata nykyään minnekkään mitään, niin saatte molempiin blogeihin pelkät kuvapostaukset, ja lisään tekstit myöhemmin, kunhan ehdin :) Kas tässä siis räpsyjä koko taukoilun ajalta:

XXXXX

Tässä keskellä kesää napattu kuva makkarin ikkunalta. Niinkun näkyy, niin viime syyskesällä saadut soilikin pistokkaat kukkivat jo täyttä päätä, vaikea uskoa näitä kuvia katsoessa että tosiaan viime kesän lopulla nuo saapuivat tänne pelkkinä yksinä lehtinä. Tällä hetkellä (elokuun puoltaväliähän tässä elellään) eivät ole oikein enää kukassa, osasyynä varmastikkin huono hoito. On tullut vime aikoina ravattua niin paljon puutarhajutuissa ja marja-ja sienimetsällä että kukkien hoito on ollut ihan retuperällä.


Siipihenkilön kanssa hierottiin vaihtokauppaa, ja sen seurauksena kotiutin soilikkivauvoja ja santtuja:


Ja nämä pelargonit tarttuivat mukaan Billnäsistä, Klorofyllin omalta taimien vaihtotorilta:


Tämä myöskin kotiutui vaihtokauppojen myötä eräältä penttiläiseltä, oli joku vähän erikoisempi,-niin erikoinen etten edes nimeä muista-mutta hyvin kasvaa. :)Ja tämä oli pakko saada Jumbon prismasta mukaan. En ole ikinä-koskaan-milloinkaan nähnyt noin raikkaan ja hempeän vaaleanpunaista sattua, kertakaikkiaan syötävän suloinen tapaus:


Ja tattadadaa: Sinikohtalonköynnöksessä on kukkanuput! Tällä hetkellä nuput ovat jo paljon suurempia:


Vielä pelakka-pistokkaista kuvia, vasemmalla näkyy tuoksupelargoni, jonka olen myös saanut tänä kesänä vaihdon kautta:


Tämän ´Silvia´-soilikin ostin ihan vaan ruokakaupasta:

Parvekkeella kukkii päivänsini.

Tänä aamuna odotti parvekkeella ihana yllätys:

-Ja heti tuli mieleen kaksi asiaa:
1. Arvatkaa maltanko tämän jälkeen tätä(kään) viedä palstalle.
2. Miksen, voi miksen kasvattanut näitä enemmän?

Sitten pelargonien kuulumisiin.-Uusista pelakoista napsin parempia kuvia nyt kun kukkatertut alkavat olla kunnolla auki:


Ja lähempää:

Tykkään tuosta niinkun NIIN paljon.

Ja se toinen:

Näistäkin on jo pistokkaat juurtumassa.

Sitten ananaskirsikka (siis se peruviana) se on aivan täynnä kukkia ja lyhdyn alkuja:


Ja taas lähempää:

Tätä täytyy laittaa seuraavinakin vuosina, oli niin mainio kokeilu.
Sieltä messuilta Billnäsistä ostin muuten eräästä harrastajalta (terveiset Omenapuulle) toista ananaskirsikkaa, en nyt muista ulkoa mikä sen toisen tieteellinen nimi oli, mutta kiva on että nyt on molempia. :)
Messuista muuten vielä sen verran että kiitokset kyydistä ja lipusta Llaura, ja Hannelelle kiitokset matkaseurasta. Ja löytyihän sieltä kaikkea ihanaa, laitan joskus kuvia niistä hankinnoista erikseen.

Sitten pari kuvaa parvekelaatikoista:
alkavat olla suht reheviä, ja tykkään noista juuri tuon sekalaisuuden ja runsauden takia.

Ahaa, vielä yksi kuva oleanterista, sekin (niinkuin muutama muukin sisäkukka) pääsi ulkoruokintaan parvekkeelle kesäksi:


-Illalla pääsen pitkästä aikaa taas palstalle, ja vien kesäkukkataimet ja muut mennessäni, isäntä heittää autolla mut kukkineni. :) Ihanaa.