perjantai 5. kesäkuuta 2009

Viidakko tihenee.

Jihaa! Huomenna tämä mamma pääsee sinne Billnäsiin messuille! Saa nähdä mitä kaikkea kivaa löytyy ja näkyykö foorumilaisia kuin paljon, kiva olisi saada nettitutuille kasvoja :).

Mutta muutakin syytä riemuun on: Orkidea ei tehnyt uutta kukkavanaa, vain hurjasti uusia juuria ja nämä:

Justiin lakastui se edellinen kukka, mutta kohta tuo toinen nuppu noista aukeaa. Ja paikansin tuosta punkkejakin, joita olen koittanut saada pois, en vielä kauhean agressiivisesti, mutta pitäää kohta perehtyä tarkemmin mitä niille pitäisi ihan aikuisten oikeasti tehdä. Jännää (heh heh, aika jännää!) on että punkit eivät tunnu kipuavan tuohon juoruun, vaikka ne rotkottavat tuossa ihan kylki-kyljessä, juorua olen tiiraillut ja syynäillyt ja ei siellä vaan kerta kaikkiaan ole punkkeja, ne vaan kipittelevät tuossa orkidean "mullan" pinnalla, juurissa ja lehdillä.

Gloksiniaan sain aiksiseksi tämmöset, joita kovasti toivon siemenkodiksi. Ainakin leikin pörriäistä näille parina iltana.


Ja kirpparilta ostin tas yhden Hoyan eli posliinikukan. Pitää vaan vaihtaa tämä parempaan kasvualustaan. Muut Hoyat ovat tuntuneet viihtyvän orkideamulta-kukkamulta seoksessa, joten siihen pääsee tämäkin.


Pentin kautta tein pistokasvaihtoa, ja tämmöiset komeat aasiankorvan alut sain tänne suuntaan. Kiitokset vielä Safranelle. Minullahan kasvaa tuolla kissuksen ja peikonlehden juurella kultakorvaa, joten jos nämä laittaisi sen kanssa omaan ruukkuunsa, kunhan ovat juurtuneet.


Herttalyhty-köynnös alkoi kukkia, ja nyt muistan taas miksi tämä on minusta niin hurmaava kasvi:


Oleanterikin avasi mutama päivä sitten ensimmäisen kukkansa (Kiitokset tästä LukinLiljalle) Nuo kukat ovat ihania ja tuoksuvatkin hyvälle:


Ja Siipihenkilölle kuuluu kiitokset näista valloittavista vauveleista:

Että nyt on soilikkeja ja santtuja, ja eilen saapui vielä yksi iso pistokaspaketti, mm. nimellisten santtujen lehtiä, nappinhiippa, ruusuliisa ja yksi jonka nimeä en edes vielä muista ulkoa. :)