torstai 4. kesäkuuta 2009

pelakka-hurahdusta ilmoilla.

Tämmösiä ihanuuksia oli pakko saada Pirilästä:Ovat siis niitä aiemmin mainittuja pelargoneja ja vasta kohtapuoliin alkavat kukkia kunnolla. Tarkoitus oli viedä kaikki nuo kolme pelakkaa palstalle, vaikka ruukuissaan pistää maahan, ja koittaa talvettaa ne loisteputkien alla. Nyt vaan en tiedä enää että maltanko viedä niitä palstalle, kun ovat niin nättejä ja palstalla en kauhean paljon kuitenkaan ehdi aikaa vietellä, lähinnä aina hommat teen ja lähden kotia. Tuossa parvekkeella näitä ehtisi ihailemaan paljon enemmän... On vain kovin varjoisa tuo meidän parveke, etten ole ollenkaan vakuuttunut että jaksavatko kukkia kuinka paljon tuossa...

Räpsin pari kuvaa taas parvekkeesta. Vimppasin siis tuosta laatikko-penkin päältä patjat pois, ja näin TADAA:

sain varsin tilavan pöydän lisätilaksi taimille :)

Tajusin tuossa aiemmin että en ole parvekkeen oikeista, omista istutuksista laittanut vielä yhtään kuvaa, joten siihen tulee korjaus nyt:

Eli kasvavat leijonankitaa, verenpisaraa, hopeakäpälää, jotain haisuyrttiä (kirjoliisukkako se nyt oli?) lobeliaa ja tuoksupielusta. Ja tytöt maalasivat kiviä vielä laatikoihin kasvien juurille koristeiksi.

Nuo epämääräiset purnukat tuolla laatikoissa ovat kasvatuksessa olevia taimia, laitoin noihin rakoihin noita purnukoita, jotta saavat mahdollisimman paljon valoa.

Tästä toisesta verenpisarastakaan ei ole tullut muuten aiemmin laitettua kunnon kuvaa tänne:


Ja parempi kuva vielä verbenastakin. -Kylän kirpparilla oli tummanpunaista samaa verbenaa 80 snt taimi, ja musta alkaa tuntua että pakko on hakea tässä joku päivä pari...


Ja vielä tulikruunusta yksi räpsy:


Ja ahkeraliisastakin:


Palstalla etsiskelin viime kesänä hommattua suklaaminttua, ja ei meinannut löytyä millään kuin kuivuneita viime kesän versoja, lopulta yhden kate-tuppaan alta löytyi tämmöinen pieni rääpäle, mutta tuoksusta ei voinut erehtyä. Tämäkin oli juurestaan jo mädäntynyt, en tiedä miksi, mutta pelastin sen juurtumaan ja keräämään voimiaan tänne kotiin. Nyt tämä on jo päässyt kahdessa osassa multiin kasvamaan.