perjantai 15. toukokuuta 2009

parvekkeen taimi-härdelli

Tuosta parvekkeen taimi-härdellistä on ollut puhetta jo aiemminkin ja nyt näytän sen kaikessa karuudessaan :D
Mopo keulii ja aika lujaa noitten taimien kanssa, koska se nyt vaan on niin kivaa nähdä kuinka siemenet itää ja ne pienen pienet hippuset pikkuhiljalleen muotoutuvat ihan oikeiksi kukiksi...

Ahkeraliisa alkaa jo kukkia, tämä taisi olla joku ruusuliisa:


Sitten tämä kokonaistilanne kaikessa karuudessaan:

En tiedä kuinka nuo kaikki ehtivat kukkia, siellä on kylvökukkia, esikasvatettavia ja muita sulassa sovussa, ILMAN nimilappuja! Näin pysyy ainakin tehokkaasti yllätysmomentti pelissä mukana... ;)

Pikkuhiljaa olen noita idätellyt ja sitten koulinut tuonne ulos, mutta tomaatit ja muut ovat olleet jo monta viikkoa yötä päivää ulkona, koska olen laiska enkä jaksa roudata niitä ees sun taas. Niin kauan kun pysyy plussalla öisin, saavat kituutella tuolla kaikki, tänään tosin pelastin sisään kaksi mustasilmäsusannan tainta ja tuon aiemmin nähdyn ahkeraliisan, josta haluaisin saada pari pistokastakin vielä. Tomaatit eivät tykkää, murjottavat mulle tuolla latvat violetteina, mutta ananaskirsikat ne ei vähästä säikähdä: Mokomat eivät olleet millänsäkkään ulossiirrosta, tuntuvat nauttivan vaan kukinnasta täysin rinnoin. Sisällä kasvaessa nypin tomaateista, paprikoista ja ananaskirsikoista nuput pois, vasta nyt olen siis antanut niiden kukkia.

sisäkukkia.

Näpsin tänään sisäkasvatuksistakin taas kuvia.
Tässä tämä ihanainen santtu, joka oli tuolla niin upotettuna muitten kukkien lomaan, että en edes ole aiemmin tajunnut kuinka komeaksi se on muodostunut. Nyt nostin sen oikein paraatipaikalle.


Gloksinioista toinen kasvattelee nuppujaan, tänään kun kastelin sen kunnolla, se alkoi muutamassa tunnissa avata noita nuppujaan täysin auki niitä pääsee varmaankin ihailemaan vasta huomenna, mutta näpsäisin pari kuvaa kuitenkin:

Sinikohtalonköynnös on alkanut kasvaa!!! Sain pitkän pistokkaan aika hentokaisen olosena kevät-talvella, ja leikkelin sen lyhyemmiksi paloiksi juurtumaan lampun alle, pussin suojiin. Yksi pätkä selviytyi, ja huolimatta liian suuresta ruukusta, on nyt siis alkanut kasvaa pituutta:


Soilikit kasvattelevat nuppujaan. Tykkään kauheasti soilikeissa jo koko nupun kasvattelu-prosessista: Kuinka esiin ensin tulee tuo vieno lenkki/kiehkura joka kasvaa ja vahvistuu ja alkaa sitten kasvatella nuppua. Kaunista, koko prosessi, sanon minä. Santut on toinen kukka jonka
nupujen kasvatustakin on ihanaa seurata.


Kärsimyskukat pikkutaimet kasvattelevat jo toistamiseen ensimmäisiä kärhöjään. Ensimmäisen kerran tekivät sen jo varmaan 2 kk sitten mutta sitten iski kuivuus kun tämä mamma ei jaksanut hoitaa kukkia ihan joka päivä, ja henki meinasi toisilta pieniltä lähteä.

näpsittyjä kevät-otoksia.

Kameraa olen nyt viime päivinä kantanut mukanani vähän joka paikkaan kun on kuvaus-inspis meneillään. -Aiheena kevät-kuvat:

Varma keväänmerkki: Jenkit. Isäntää varten nämä kuvat otin, mutta sopii aihepiiriin niin tulkoon tähän mukaan. :) Tämä yksilö bongattiin tylleröitten kanssa kävelylenkillä.
Orvokit. Kukkivat nyt niin villinä lämpösillä paikoilla, kuin mulla palstallakin, jonne yhden tuppaan viime keväänä siirsin.


Vaahtera kukkii. Ihania ovat kattella ja kurren mielestä maistuvatkin mainiolle.
Tulppaanit. Nämä kukkivat meijän taloyhtiön pihassa, kiitokset näistä kuuluvat aktiiviselle hallituksen porukalle ja muullekkin talkooväelle.