sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Palsta-elämän syksyä.

 Kävin tänään luultavasti syksyn viimeistä kertaa palstalla, oikeammin palsTOILLA koska varasin itselleni toisenkin palstan. Sen takana on sellainen tarina että palstan edellinen asukas, palstanaapurini, menehtyi kesällä ja koska palsta sijaitsee tosiaan ihan aiemman palstani ojan takana, ja on saralla jota ei kynnetä, ei kauan tarvinnut pähkäillä kun idean päähäni sain.

Kesän sadosta oli jätetty vielä persiljaa ja porkkanaa maahan, ja koska ne eivät kenellekkään olleet kelvanneet tähän mennessä, ja palsta on nyt minulle jo varmaksi luvattuna, pelastin ne tänään mukaani. Pupujussi oli jo ehtinyt osingoille ja muutaman epäkurantin jätin tyhjän penkin päähän noin niinkuin pupulle sovinnon merkiksi.

Tuossa sivussa olevassa kuvassa on leijonankitaa, siirsin ne vanhalla palstalla pois kynnön alta, perennojen sekaan kasvamaan, kokeilen talvehtivatko, kun olen lueskellut että hyvällä tuurilla niinkin voi käydä.


 Syyskesällä perkasin perennapenkkejä ihan urakalla, oli aikaa koska kesän sato oli jo menetetty, ja kylläpä löytyi juolavehnää. Ihan perusteellisesti tein: Nostin kaiken ylös, kävin läpi juuripaakutkin ja sitten istutin takaisin alas, tai itseasiassa vaihdoin paikkojakin karulla kädellä samalla. Tuota tehdessä näki hyvin mitä kattaminen on saanut aikaan: Pinnassa oli ihanaa, mureaa ja muruista multaa. <3

  Sitten on muutamia räpsäyksiä vähän sieltä ja täältä.


 Ämpärillinen minttua.
Taitaa olla viherminttua jonka istutin maahan ämpärissä, jottei pääse valloituspuuhin, mutta penkkejä peratessa nostin sen ylös, ja siihen se taitaa jäädäkkin. muutama pikkuruukuihin istutettu minttupuska selvisi laatoituksen päällä viime talvesta ongelmitta, joten eiköhän tämäkin.
 maatiaisasterin syysasua. Olisi joutanut leikata jo pois, mutta enjaksanut ruveta, keväällä sitten.
 Ilmasipuli näyttää tällä hetkellä tältä. On jäänyt syömättä tätä, ensi kesänä pitää koittaa muistaa.
Yhdessä varressa joka tökötti pystyssä vielä, olivat pikkusipulit jo alkaneet kasvattaa versoja. Hauskan näköinen tapaus siis tämä.
 Kaupan viinisuolaheinää, tai se osa joka vielä sinnittelee, pääsi tänään maahan. Olen lueskellut että sen pitäisi pärjätä hyvin ja alkaa itseasiassa melkoisiin valloituspuuhiin maahan päästyään. Toivotan hänelle menestystä, koska tuo on namia!
 Uudesta palstasta pari otosta.
Mansikkamuovi saa lähteä ensi keväänä, samoin osa penkeistä saa kiemuraisempia muotoja, koska minun silmääni nuo perinteisen malliset ovat vaanliian tylsiä.
Tässä olisi paikka tuoleille ja muille, muta en tiedä jaksanko alkaa tehdä niitä uusiksi tuonne. Saa nähdä.
Että semmoista. Muita tapahtumia on että tänään Lidlistä tarttui mukaan nupullinen Ludisia ja kympidium on huomenna pakko saada sieltä vielä... En olisi vaan saanut tänään sitä kulkemaan kun oli muutenkin paljon tavaraa kuljetuksessa.

(Lidlissä siis ludisiat 5 euroa, ja upeat upeat kymppärit 10e!)

Ensi kertaan siis!

Titta

1 kommentti:

Karin kirjoitti...

Hello Titta,

I was wondering.......did you allready send your giveaway?, because I have not received it yet!

Hope to hear from you soon.

Greetings, Karin.