lauantai 13. maaliskuuta 2010

Vihreää punkee joka purkista ja ponnekkaasti!

Tässä sitten tulee rautainen annos näitä taimi-vauvoja.
Ensin esittelyssä koristeheinä ´Green Cat´


Tätä sorttia on sitten vaikka kuinka paljon, muta kun ovat ne vaan niin ihania! Ajattelin että osa saa nähkääs jäädä sisäkukaksi; Kukkahyllyä toiveikkaasti ajattelin saada tämän kiertämään, parvekkeelle ehdottomasti tätä myös, ja palstalle kanssa!

Eli kyseessä on elämänlanka, jos ei joku tuosta tikussa olevasta pelkästä nimen loppuosasta osannut veikata.

Silloin jouluna kylvetyistä tomaateista on osa jo koulittu isompiin purkkeihin, ja heti ne koulitut vaan alkoivat kasvaa oikein mahtikasvua:Keskipäivänkakkaraa punkee täältä:


Ja kirjokiertoa täällä:


Ikiviuhkalla tuntuu olevan uskomaton elämisen halu, iti ja nosti päänsä mullasta ihan hujauksessa:


Paprikan taimia täällä:


Ja talvesta selvinnyt verenpisaran pistokas joutuikin jo latvonnan kohteeksi, jos vaikka innostuisi haarottumaan pikkuisen:


Voisin vaan istua ja ihmetellä näinä aurinkoisina päivinä noita taimia ja niiden uskomatonta elämänvoimaa kukkahyllyn edessä, aamuisin on muodostunut jo rutiiniksi että aamupalan jälkeen ratsaan kylvölautat ja laitan multiin kasvuaan jatkamaan itäneet. Sen jälkeen menen asettelemaan uudet tulokkaat makkariin kukkahyllyyn, kastelemaan muut taimet ja samalla katsastan muidenkin kukkien veden tarpeen. Ja kun päivät alkavat näin, ne ei kerta kaikkiaan ala koskaan huonosti!

4 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Onpas sulla jo isot tomaatintaimet! :-O Alat varmaan saamaan satoa jo pääsiäiseksi. :-D

Titta kirjoitti...

Kyllähän nuo viime vuonna ainakin alkoivat kukkimaan vissiin maaliskuulla, huhtikuussa vimppasin ne partsille kylmästi ja annoin sitten vasta nuppujen olla, sisällä ollessa nypin pois ne. En sitten loppujen lopuksi tiedä kuinka paljon se vaikuttaa mihinkään. Voisihan tuota testata tänä vuonna: jättäisi osaan nuput ja osasta ottaisi pois.

PipetiPoo kirjoitti...

Ihanaa, löytyipä kiva blogi! =) Komeat tomaatin taimet sinulla, omat vielä koulimatta jotka tammi-helmikuulla kylvin.

Titta kirjoitti...

PipetiPoo:lle tervetuloa lueskelemaan! :)