keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Kohina vain kuuluu.

Köhäisää huomenta. Täällä on vietetty kunnon vanhanajan räkätautia tämän viikkoa, mutta eiköhän tämä ala olla jo voitettu taistelu hiljalleen.

Marraskuunkaktus on avannut ensimmäiset kukkansa, eihän noita nyt ole kun yhdellä sivulla, mutta eihän sen kuuluisikaan tähän aikaan kukkia, vaikka kuulemma usein sen tekeekin. Ja tämä hurjahan kukki jo kahdessa erässä syksylläkin.


Sitten huonossa valossa otettuja kuvia, koska tänä-aamuna ei aurinko meitä helli:
Päivänsinen/elämänlangan pikku-taimet ovat jo tällaisia:


Ja palsamit ovat saaneet jo toiset pienet kasvulehtensä:


Sinisievikki pitää hurjaa tahtia myös, mikä ei kyllä ole ihme koska kylvöstä kuluu kesäkukka-kirjani mukaan vain 5 viikkoa kukintaan!

Että sellaisia taimia, tekisi niin mieli koulia vaaveleita harvempaan, mutta minnekkäs koulit kun ei ole tilaa, lämpenisi nyt nuo kelit sen verran että saisi edes gladiolukset vierailijoiksi päiväaikaan tuonne parvekkeelle... Turhauttaa kun ei voi tehdä oikeastaan muuta kuin kastella ja odottaa. -Perunat nyt tosin odottelevat tuolla itäneinä multaan pääsyä, ne jotka aiemmin jo sain multiin, ovat kasvattaneet jo versontöpöt mullan pinnalle! Ja minun mielestä laitoin ne multiin vain viikko sitten.

6 kommenttia:

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Mitenkäs sujuu elo ansarijauhiaisten kanssa, vai oletko päässyt niistä jo eroon?

Hyvää pääsiäistä sinulle! :-)

Titta kirjoitti...

Täällä on nyt vietetty hiljaiseloa sen flunssan takia, sepä menikin oikein pitkän kaavan mukaan, ja löi päälle vielä minulle korvatulehduksen tuossa tämän viikon alulla, joten nyt täällä ollaan sitten antibioottokuurilla.
Ennen tätä pahinta vaihetta sain kuitenkin tuon tuholais-hyökkäysken aika hyvin hallintaan: Ensinnäkin se ötö onkin ripsiäinen, mutta aloitin ahkeran kukkien sumuttelun, vimppasin joka päivä ötöiset mäntysuopakylpyyn ja kastelua terästän joka kerta merileväuutteella, ja tuntuu toimivan! Suurin osa hyökkäyksen kohteista ja itseasiassa muutkin on piristynyt huomattavsti ja vioituksia ei tunnu tulevan lisää, joten eiköhän se tästä. Tänä aamuna kyllä löysin taas niistä vanhimmista elämänlangoista kellastuneita lehtiä pari ja yhden ripsiäisen tallustelemasta, samoin tulikruunut, jotka ovat olleet murheenkryynejä jos aikojensa alusta, kellastuttavat yhä lehtiään, joten varaansa saa pitää vieläkin, ja aion sen suosittelemasi aineen kyllä hommata noille,mutta paprikan henkihieverissä olleet taimet tuntuvat selviävän, mikä on iso voitto! :)
Hyvää pääsiäistä muuten, kun en tiedä jaksanko vääntää postausta vielä tänäänkään.

Aralia kirjoitti...

Hieno blogi sinulla! Pistän linkin omaan blogiini talteen. :)

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Hei, mitäs kuuluu kun et ole postannut viime aikoina? :-(

Titta kirjoitti...

Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon että tänään tai lähipäivinä postaan, tämä maha-asukki on vaan alkanut ihan tosissaan verottaa jo voimia, näkisisittepä meiän kämpän kun aina loppuu virta ennenkun ehtii päivässä edes siivouksiin asti... :D

Partsipuutarhuri kirjoitti...

Uskon hyvin. Mulla on vielä tuoreessa muistissa ne loppuajat. :-)

Ehdin tosin jo säikähtämään, että jotain on mennyt pieleen kun en tiedä tarkkaa la-aikaasi, mutta muistan lukeneeni, että perheenlisäystä odotettavissa.