tiistai 16. maaliskuuta 2010

Karu linjan veto.

Tässä tiskikoneen lopettelua odotellessani ajattelin tulla kirjoittelemaan kun kuvatkin on jo tässä valmiina. Iltaisin on virta nykyään jo niin loppu että sinne on turha suunnitella mitään tekemisiä, selkä se nimittäin nyt alkaa sanella tätä menoa, mutta riittävillä (9-10 tunnin) yöunilla jaksaa vielä aika mukavasti nämä päivät.
Mutta lopetetaanpa itkuvirret, ja katse taimiin!

Violetti gloksinia valkeilla reunoilla näyttää nyt tältä:

Vihdoin olen tainnut oppia oikean kastelun noille glokseille, aiemmin olen pitänyt ne aivan liian kuivina mätänemisen pelossa, ja sen seurauksena lehdetkään eivät koskaan auenneet kunnolla, vaan reunat jäivät "rullalle".

Nämä taitavat olla niitä mummon-palsamin taimia, tai huonepalsamin, millä nimellä nyt kukakin tätä tykkää kutsua.


"Green Cat"-purtilossa alkaa olla ahtauden tuntua jo hiljalleen kun koko ajan vaan itää lisää mattimyöhäisiä:


Ja juuri kun Partsipuutarhuri ehti sanoa että alkaakohan täällä tomaattien sadon tuotto jo pääsiäiseltä, niin seuraavana päivänä bongasin näistä ensimmäiset nupputertut! Sain jopa isoimmasta kuvankin napattua todistusaineistoksi:


Sitä pääsiäiskaktusta piti vielä esitellä vähän paremmalla kuvalla, on nimittäin aivan täynnään avonaisia kukkia nyt:


Keskipäivänkakkaratkin tuntuvat olevan laumaeläjiä meillä tätä nykyä ja ovat vielä niin hentoisia ja pieniä että en taida uskaltaa heihin kajota harvennusmielessä, vahvistukoot siis vielä:


Tässä näette päivänsinen ja pikkuposliinikukan herttaista yhteiseloa. Päivänsini niin tykkää kun pääsi posliinikukan syliin että väsäsi nupunkin tuonne latvustoon, posliinikukan sekaan.


Sitten en malttanut olla räpsäisemättä kuvaa tuosta minun vanhasta marraskuunkaktuksesta jonka valoisan puolen versojen päissä alkavat nuput pullistella:


Ja taas näitä veikeitä pupusia:


Nämä on vaan niin hauskoja että vielä toinenkin kuva:

Tuo oksa missä keikkuvat, taitaa olla vaahteraa, ja ainakin minun mielikuvitustani kutkuttaa tuo näkymä kun pupuneitit keinuvat kukkivassa vaahteran oksassa. :)

Sitten olisi tarjolla kokovartalo-kuva päivänsinestä, tämä on nyt yksi niistä joululta kasvatelluista, näitä on siis yhteensä kolme ruukullista tuossa keittiön ikkunan edessä.


Sellaisia kuvia tällä kertaa, ahdasta on, niin ahdasta että loput idätyslauttojen siemenet heitin aamulla ihan karusti roskiin, melkein kaikkia niitä kuitenkin on jo kasvamassa muutama purkillinen. Nyt sitten vaan keksityn noiden pikkutaimien hoivailuun, ja ensi kuussa on sitten krassien ja muiden myöhäisempien vuoro, yritän siihen mennessä keksiä jonkun tila-ratkaisun taas, että saan nekin mahtumaan jonnekkin.
Hei, vielä yksi juttu! En nyt kylmiltään muista, olenko täällä vielä itkenyt tästä aiheesta, mutta olen jo aiemmin yrittänyt idättää yhteensä 2 pussillistä mustasilmäsusannan siemeniä, ja sain niistä, koko siitä satsista, vain yhden siemenen itämään. No, vielä yhden pussin ostin ja laitoin kerralla idätyslautalle ja perskules kuulkaa, siitä on nyt itänyt ja laitettu multiin kasvamaan arviolta 12 siementä! Loput niistäkin menivät jo roskiin, mutta voite kuvitella kuinka ällistynyt olin kun tajusin tuon pussukaisen itämis-innon!

Titta

7 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Ompa paljon istutuksia! kiva katsella kuvia :)

Titta kirjoitti...

Heh, Jokke, olette nähneet vasta murto-osan :D Muta aion antaakin noiden taimien kasvaa aika ahtaasti, pärjäävät miten pärjäävät noin, yleensä 3-5 tainta per ruukku, koosta riippuen. Enin osa meneepalstalle ja saavat siellä mieluusti sitten riehaantua jos siltä tuntuu. :)

Aapo kirjoitti...

Ovatpa sinun kloksit pitkällä, omani ei osoita mitään kasvun merkkejä! Ollut kohta kuusi viikkoa mullassa, koska sinä laitoit omasi?

Titta kirjoitti...

Aapo, itteasiassa mietiskelin jo tuossa kun ekan kerran luin kuinka kauan on mukula ollut mullassa, että onkohan se kunnossa enää... Kyllä nuo on minulla parissa viikossa multaan laiton jälkeen alkaneet näyttää elämisen merkkejä... Kattelin muistiinpanoja ja 28.1 on ensimmäinen merkintä että nuo gloksit on ostettu ja laitettu multiin.

Aapo kirjoitti...

Minäkin olen hieman epäillyt, että mahtaako olla itämiskykyinen. Voi toki olla, että olen laittanut sen väärinpäin multaan, joten odotan vielä jonkin aikaa, ennen kuin heitän sen pois.

PipetiPoo kirjoitti...

Vautsi tuota tomaattia! Mun tomaateille meinasi käydä kalpaten... Päivänsinen olisi siis saanut jo kylvää, hyvä tietää ;)

Titta kirjoitti...

PipetiPoo, mulla on tuo loisteputki auttamassa aikaisia kylvöjä, en usko että ennen maaliskuuta kannattaa kylvää jos kokonaan pelkällä luonnonvalolla meinaa. Ja en tiedä sitäkään kuinka lirissä olen noiden elämänlankojen ja päivänsinien kanssa ennen kun saan osan niistä ulos...-Mutta kun tämä kasvattaminen vaan on niin kivaa! :D