perjantai 15. toukokuuta 2009

sisäkukkia.

Näpsin tänään sisäkasvatuksistakin taas kuvia.
Tässä tämä ihanainen santtu, joka oli tuolla niin upotettuna muitten kukkien lomaan, että en edes ole aiemmin tajunnut kuinka komeaksi se on muodostunut. Nyt nostin sen oikein paraatipaikalle.


Gloksinioista toinen kasvattelee nuppujaan, tänään kun kastelin sen kunnolla, se alkoi muutamassa tunnissa avata noita nuppujaan täysin auki niitä pääsee varmaankin ihailemaan vasta huomenna, mutta näpsäisin pari kuvaa kuitenkin:

Sinikohtalonköynnös on alkanut kasvaa!!! Sain pitkän pistokkaan aika hentokaisen olosena kevät-talvella, ja leikkelin sen lyhyemmiksi paloiksi juurtumaan lampun alle, pussin suojiin. Yksi pätkä selviytyi, ja huolimatta liian suuresta ruukusta, on nyt siis alkanut kasvaa pituutta:


Soilikit kasvattelevat nuppujaan. Tykkään kauheasti soilikeissa jo koko nupun kasvattelu-prosessista: Kuinka esiin ensin tulee tuo vieno lenkki/kiehkura joka kasvaa ja vahvistuu ja alkaa sitten kasvatella nuppua. Kaunista, koko prosessi, sanon minä. Santut on toinen kukka jonka
nupujen kasvatustakin on ihanaa seurata.


Kärsimyskukat pikkutaimet kasvattelevat jo toistamiseen ensimmäisiä kärhöjään. Ensimmäisen kerran tekivät sen jo varmaan 2 kk sitten mutta sitten iski kuivuus kun tämä mamma ei jaksanut hoitaa kukkia ihan joka päivä, ja henki meinasi toisilta pieniltä lähteä.

Ei kommentteja: