maanantai 6. lokakuuta 2008

Adoptoituja

Niin kävi että Huonekasvit-foorumin kautta päädyin adoptoimaan eräältä ihmiseltä kauhian määrän isoja huonekasveja. :) Osa joutui kylmästi saksien alle, ja osa sai jo heti tolu-kylvyn, ja odottelee vahvempaa troppia, joka käytiin ostamassa eilen, muta uskon että täysin elinkuntosia ovat kaikki.
Ei siis muuta kun esittelemään uudet tulokkaat!

Ensimmäisenä kirjava uurremuori:


Sitten vihreälehtinen -kai tämäkin uurremuoriksi luokitellaan..?


Phalaenopsis-orkidea. Ihanaa, elämäni ensimmäinen orkidea!


Juoru, tämä ei ole sitä samaa mitä minä ainakin olen oppinut kutsumaan arkijuoruksi, vaan tässä on erilaiset juovat, vähemmän tuota valkeaa:


Tässä saman kasvin kunnolla värittyneitä lehtiä lähempää:

Tämän kaikki pitkät versot pätkin pistokkaiksi vesipurkkiin juurtumaan, jotta tuuhettuu.

Sitten kehtolehti, jossa oli ilmeisesti joku tauti:Kaikissa isoissa lehdissä oli semmosta vaaleaa härmää ja vaaleita pilkkuja lehden pinnalla.Osa lehdistä oli jo hengiltä ja loput jotenki repaleisen olosia. Leikkelin karusti vaan kaikki oletettavasti saastuneet lehdet pois, ja myrkytän tuonkin varmuudeksi vielä. Siten vaan toivotaan, että tauti on poistunut, tai joudu vetämään muuten mullan pintaa myöten tuon leikkaus-linjan...-Ja sillä jos se ei sitten viimestään lähde, niin sitten onkin keinot käytetty... Mutta katsellaan, sehän saattaa hyvinkin tuosta vielä selvitä. :)Sitten on Posliinikukka, lajitunnistuksesta ei ole mulla toivoakaan. :D

Esittelemättä jäivät vielä Gardenia, jonka kuva ei onnistunut, ja joka myös odottelee myrkytys-sessiota, ja muutama pistokas, oletettavastikkin jotakin muorinkukkaa, ja puna-vihreää pitsilehteä.

Ei kommentteja: