tiistai 26. elokuuta 2008

Noniin, puhalletaanpas toiminta tässä uudessa blogissa alkuun! Eli tänne alkaa tästä lähtien päivittyä mun kaikenlaiset kasveihin liittyvät jutut. En vanhoja juttuja jaksa alkaa siirrellä (enkä osaisikaan...) eli vanhemmat jutut löytyvät täältä mun toisesta blogista:www.tiipero-82-blogspot.com, joka tämän myötä pyhitetään siis askartelu-hommeleille ja muulle elämälle-sitä muuta elämää varmaan kyllä vilahtelee jonkun verran täälläkin, pakostakin, koska on tää niin hektistä :)

Mutta, esitelläänpä joukkiota, eli asuinkumppanit noiden kaksi-ja nelijalkaisten lisäksi:

kohtalonköynnös, ostin parilla eurolla kirpparilta, oli jo hyvin juurtuneen olonen, ja nyt on alkanut kasvaa hiljalleen. On ollut melko omissa oloissaan parvekkeella, siksi hailakka.(Tahtoo kastelu ylähyllyllä varsinkin takana oleville unohtua aina, mutta käsittämättömän hyvin tämä senkin sietää.)


Kirjorönsylilja:(on noin onnettoman olonen koska oon pitänyt sitä vissiin vähän liian pimeessä...Nyt pääsi paraatipaikalle, toivottavasti NYT alkaisi kehitellä rönsyjä)


Lehtikaktus, en muista mihin aikaan kukki, koska teki sen viime (vai tänä vuonna) ensimmäistä kertaa. Pistokkaina systeriltä aikoinaan saatu.


Pennimuori:


aasinkorva:


Palmuvehka:Kertokaapa miksi tämä muka on helpoin mahdollinen kasvatettava..? Mulla tuo ei kasva mihinkään, aikä auta kidutus eikä hellittely, tuommonen on ja tuommosena on ollut jo monta vuotta :D


Peikonlehti ja kuningaskissus:ovat olleet liian pimeässä tähän asti, pääsivät nämäkin vasta ihan justiin tuohon parhaalle paikalle, ja kyllä heti alkoi tapahtua:Peikonlehti alkoi ihan hulluna tehdä ilmajuuria ja kissus uusia versoja. :)kultaköynnös:Mulla on aina ollut tämmönen, ja nää on vaan niin helppoja! Käsittämättömän kestokykysiä kuivuuden kanssa!


Muratti: Heh, taas oli pakko saada muratti vaikka aina mä tapan ne kuivuuteen :D Tääkin on jo osansa saanut, niin kun versojen määrästä näkyy...


Ja normi vihreä juoru: Ihana, rehevä kasvi, ja tykkää vaan kun napsii aina pistokkaita annettavaksi.

Kaarisulkasaniainen: Tääkin on tuore tulokas, mutta aiemmin oli, ja suht kestävä on tämäkin, mutta ei tietenkään loputtomiin kuivuutta kestä.


Jukka: Anopilta saatu, ja kauhee kasvutahti on ollut tällä kaverilla :)


Toinen juoru, joka pääsi vastikään kanssa paremmalle paikalle.


Muorinkukka: tuore ostos Viherpajalta


Limoviikuna: Jostakin appiukon tekemästä muutosta ylijäämäkasvi. Ollut huonolla hoidolla, ja unohtu leikelläkin tänä keväänä, siksi noin reppanan näkönen. No, ensi keväänä kunnon leikkaus ja isompaan ruukkun, niin kyllä se siitä. Ainii, tää on sitä versiota jolla on reilusti aaltoilevat lehdenreunat, varsinkin nuorilla lehdillä.


Pitsilehti:Tuore hankinta Viherpajalta.


Santtu:Tuore hankinta Pirilän kukkatalolta.


Aloe:Mutta mikä aloe, kertokaapa jos tiiätte! :) Oon saaanut kasvin alun pistokkaana kaverini äidiltä joskus yli kymmenen vuotta sitten, ja nyt tätä kasvia on mulla kahdessa ruukussa ja pistokkaitakin olen jaellut. Tähän asuntoon muuttaessani kasvi sai osumia ja muutama verso katkesi... Puolen vuoden päästä yksi näistä versonpätkistä löytyi eräästä punos-korista, vaatekaapista ylimmältä hyllyltä (oli ollut muutosta asti siellä) ja verso oli YHÄ hengissä, jopa kasvanut semmosta venynyttä kasvua, vaikka ainut valonlähde oli tuo onneton oven avatessa syttyvä hehkulamppu! :) muoks, tunnistettu ripsialoeksi.

Tässä lähempi kuva:


Toinen muorinkukka:Hankittu vastikään myös Viherpajalta.


Kodinonni:Laitoin justiin palan tätä postissa eräälle halukkaalle, ja tämä "puolikas" ja yksi toinen ruukullinen jäi tänne kotiin levittäytymään ja täyttämään omia ja tulevia ruukkuja. :)

Ei kommentteja: